Vragen over Kerst. Alles over het feest van kerstmis!
   Alles over het feest van kerstmis!
Kerstmis
kerst

Oorsprong
  Zonnewendefeest
  Kerstmis
  Kerstster
  Wijzen uit het Oosten
Kerstmis > Oorsprong > Kerstster

Kerstster


Oorsprong kerststerDe kerstster was een astronomische ster die in het oude Palestina aan de nachtelijke hemel stond ten tijde van de geboorte van Christus, zoals beschreven in het evangelie van Matthëus.

Deze Ster van Bethlehem was het teken aan de hemel dat de plaats aangaf waar de koning der Joden geboren zou worden. De Drie Koningen navigeerden indertijd op deze bijzondere ster (sterrencombinatie) om Jezus' geboorteplaats te kunnen vinden. 

Hoogstwaarschijnlijk hadden deze Wijzen uit het Oosten gedegen kennis van sterrenkunde, en konden zij aan de hand van de toen plaatshebbende bijzondere astronomische verschijnselen berekenen wanneer en waar een nieuwe koning geboren zou worden.

De ster is daarmee het symbool van de geboorte van Jezus, het symbool van kerstmis. In de oudheid was het overigens bij alle religies gebruikelijk om sterren te zien als goddelijk en een bron van licht, verlichting.

Wil je zelf naar buiten op kerstnacht en weten welke sterren je nu eigenlijk kunt bewonderen aan de nachtelijke hemel? Kijk dan op een actuele sterrenkaart.

Vanwege zijn stervormige bladeren en zijn rode keur, staat ook de plant Euphorbia pulcherrima bij ons bekend als Kerstster.

 

 

 

 


Vragen over Kerst | Contact | Privacy Policy | Sitemap | Kerst links | copyright © vragenoverkerst.nl