Vragen over Kerst. Alles over het feest van kerstmis!
   Alles over het feest van kerstmis!
Kerstmis
kerst

Kerst Tradities
  Kerstavond
  Kerstversiering
  Kerststal
Kerstmis > Kerst Tradities > Kerstversiering

Kerstversiering


Kerstmis kerstversiering kaarsenKaarsen

Kaarsen waren natuurlijk altijd al een veelgebruikte lichtbron in oude tijden, en het warme, levendige licht dat ze geven maakt kaarsen tot een echte sfeermaker tijdens kerstmis.

 

 

 

 

Kerstversiering kerstklokKerstklokken

Voor christenen luiden kerstklokken de geboorte van Christus in, en zijn daarmee een symbool van kerstmis. Overigens was het luiden van bellen om boze geesten af te weren al tijdens het oude heidense zonnewendefeest in gebruik. 

Als papieren silhouet, als glazen kerstboomversiering of als rinkelende koperen bellen en kerkklokken: kerstklokken brengen kerst tot leven!

Porceleinen kerstklokken worden al eeuwenlang in vele landen gemaakt, en zijn behalve als kerstdecoratie ook een verzamelobject geworden.

 

 

Kerstversiering kerstkransKerstkrans
Met als voorloper het zonnerad uit het oude heidense zonnewendefeest, is de kerstkrans een geliefde raam- en deurversiering geworden tijdens kerstmis.

 

 

Adventskrans 
Voor gelovigen is de adventskrans, met zijn vier adventskaarsen erbovenop, de belangrijkste krans tijdens kerstmis. De adventskrans stamt uit het gebruik van ronde lichtbogen met kaarsen, die versierd met groene takken tijdens de advent voor extra licht zorgden in donkere kloosters.

 

Kerstversiering hulstHulst
Hulst is niet voor niets dè kerstplant bij uitstek: het is de enige eeuwiggroene loofboom in Nederland en België. Hulsttakken zijn populair als kerstdecoratie vanwege de mooie, glanzend groene bladeren met heldere rode besjes.

Vragen over Kerst | Contact | Privacy Policy | Sitemap | Kerst links | copyright © vragenoverkerst.nl