Vragen over Kerst. Alles over het feest van kerstmis!
   Alles over het feest van kerstmis!
Kerstmis
kerst

Het Kerstgevoel
  Goede doelen
  Versierde wijken
  Kerstblues
  Kerstkaarten
  Witte kerst
  Kerstplanten
Kerstmis > Het Kerstgevoel > Goede doelen

Goede doelen


Kerstmis goede doelVeel mensen geven rond kerstmis graag blijk van méér dan alleen een mooie gedachte aan samen delen of vrede op aarde, zij zetten zich actief in met het helpen van anderen of steunen met financiële of andere middelen een goed doel.

Daarop inspelend houden vrijwel alle goede doelen en andere non-profit instellingen zich rond de kerstperiode bezig met het direct of indirect inzamelen van geld of goederen. Bijna 5 miljard euro geven we met zijn allen aan goede doelen per jaar.

Wie kent niet de ouderwetse kerstpot van het Leger des heils, met of zonder zingende heilsoldaten ernaast?

Ook veel handige types weten rond kerst van al te goedgelovige vrijgevigheid mee te profiteren, al dan niet onder de dekmantel van een als betrouwbaar bekend staand goed doel.

Wilt u echt dat uw gift zoveel mogelijk bij de werkelijke behoeftigen terecht komt, bedenk dan aan wie en waarom u graag een bepaald doel steunt. Kies dan bij voorkeur voor een directe donatie aan dat doel, zonder tussenkomst van de commercie. Veel produkten die rond kerstmis verkocht worden beloven een deel van de opbrengst aan een bepaald doel af te dragen, en tonen het logo van deze vaak betrouwbare organisaties. Bedenk wel dat het overgrote deel van het totale aankoopbedrag van zo'n produkt vaak NIET op de rekening van dat goede doel belandt, maar merendeels opgaat aan het produkt zelf en de winstmarges van de detailhandel, externe marketing en publiciteitskosten.

Van veel verkochte kerstkaarten gaat bijvoorbeeld maar 10 tot 20% van de verkoopprijs naar de organisatie wiens naam op de kaarten staat.  Als het u primair is te doen om dat specifieke doel te steunen, dan is het overmaken van 3 euro op hun bankrekening veel effectiever dan het indirect kopen van een set kerstkaarten van 6 euro,  waarvan slechts 60 tot 120 eurocent naar dat eigenlijke goede doel gaat.

Om een idee te krijgen welke goede doelen u zou kunnen  steunen met kerstmis, of om een leuke online test te doen om te zien welk goed doel nu het beste bij uzelf past, kijk dan op de goededoelentest website. Ook kunt u hier direct doneren aan het goede doel, actiegroep, hulporganisatie of liefdadigheids instelling van uw keuze.

En vergeet niet... een persoonlijk gebaar naar een ander is waar het toch uiteindelijk om draait met kerst. Geef wat van je tijd en liefde, doe vrijwilligerswerk, of maak iemand gewoon blij!


Vragen over Kerst | Contact | Privacy Policy | Sitemap | Kerst links | copyright © vragenoverkerst.nl