Vragen over Kerst. Alles over het feest van kerstmis!
   Alles over het feest van kerstmis!
Kerstmis
kerst

De Kerstboom
  Milieu
  Kunstkerstboom
  Kerstboom met kluit
  Versiering
Kerstmis > De Kerstboom > Milieu

Kerst en het milieu

Kerstboomverbranding

Kerstmis kerstboomverbrandingIn de eerste week na nieuwjaar worden zoveel mogelijk oude kerstbomen verzameld en op één grote hoop gegooid, om later op de dag onder het toeziend oog van de lokale brandweer in de fik te worden gestoken.

De meeste nederlandse gemeenten organiseren op 6 januari of enige dagen later een traditionele kerstboomverbranding, een heus feestvuur. Door met name kinderen in de buurt te stimuleren om bij het vuilnis gezette kerstbomen mee te nemen naar de kerstboomverbranding, komt de gemeente van zijn brandgevaarlijke vuilnis af, èn kan iedereen op feestelijke wijze afscheid nemen van de kerstperiode.
Kerstboom recycling

Dat kan natuurlijk ook, de naalden zijn prima bio-afval, en het hout kan in de versnipperaar. Met wat flink schudden aan een goed droge boom scheid je het afval als vanzelf.
Kerstversiering en milieu

Let met name op kunstsneeuw (chemisch) dat met spuitbussen op een boom gespoten is. Zelfde probleem met zilveren engelenhaar of glitters die niet geheel uit de boom te peuteren zijn nadat je hem afgetuigd hebt: je blijft zitten met een vervuilde boom die niet meer geschikt is om te recyclen!
Kerstafval

Aangezien velen zich met kerstmis letterlijk dagenlang ingraven met een grote vooraad voedsel en drank in huis, blijft er aan het eind van de kerstweek een aardige hoeveelheid huishoudelijk afval over. Wat doen we ermee?

Verpakkingen van papier of karton, het kadopapier van de kerstkado's, kan eenvoudig worden verzameld in een oude doos en later in de papierbak. Lege flessen en potjes kunnen zó in de glasbak. En veel etensresten, groente-, fruit- en brood afval, verlepte kerstrozen en kerstboomnaalden kunnen gewoon in de bio-bak.


Vragen over Kerst | Contact | Privacy Policy | Sitemap | Kerst links | copyright © vragenoverkerst.nl