Vragen over Kerst. Alles over het feest van kerstmis!
   Alles over het feest van kerstmis!
Kerstmis
kerst

De Kerstboom
  Milieu
  Kunstkerstboom
  Kerstboom met kluit
  Versiering
Kerstmis > De Kerstboom > Kunstkerstboom

Kunstkerstboom

Voordelen kunstkerstboom

Kerstboom kunstboomEr zijn erg natuurgetrouwe kunst kerstbomen, en ze hebben mooi regelmatige takken, wel zo handig als je je kerstversiering helemaal egaal wilt verdelen. Bovendien zijn kunststof kerstbomen bij fabricage reeds voorzien van brandvertragende en brandwerende stoffen, zodat zij in de regel juist brandveiliger zijn dan gewone kerstbomen.

Je schaft er eentje eenmalig aan en dan bespaar je jezelf in het vervolg de jaarlijkse uitgave voor een kerstboom, en voor sommigen betekent het een gelukkig einde aan de jaarlijkse zoektocht over straat naar een geschikte levende naaldboom... 

Je hebt geen kerstboomnaalden over je tapijt, en ook geen spoor van naalden over de gang als je je kerstboom aan het begin van het nieuwe jaar als brandhout naar buiten draagt... je kunstboom kan zonder problemen terug naar zolder.  En als je je kunstkerstboom lang in goede staat weet te houden, spaar je vast wel een paar gekapte kerstbomen uit.

 
Nadelen kunstkerstboom

Tsja, het is natuurlijk geen èchte boom, hij geurt niet naar naaldbos, de vorm is niet uniek, je kunt de boom niet verbranden met driekoningen, en je mist de vóórpret van het uitzoeken van je èigen boom bij de kerstboomverkoper op de hoek...

Je hebt een plastic surrogaat in huis! Kortom, het is vooral een gevoelskwestie...

Oh, en je moet er soms ook even voor investeren: een echt natuurgetrouwe en mooi grote kunstboom vergt eveneens een eenmalige aanslag op de kerstuitgaven, maar dan heb je ook wat.

Nou nog na een aantal jaren trouwe dienst zien waar we met die bos plastic afval naar toe moeten... 


Vragen over Kerst | Contact | Privacy Policy | Sitemap | Kerst links | copyright © vragenoverkerst.nl